Kloetingseschool

De Kloetingseschool De Kloetingseschool

Adres: Groenedaal 1

Als je op zoek bent naar een schoolvriend(in) van toen, kijk dan eens op www.schoolbank.nl 

Je kunt jezelf hier ook aanmelden zodat anderen ook jou kunnen terugvinden.

----------------------------------------------------------------

Op 13 oktober 2011 is de zeer populaire oud-leraar, Jan Pieter Geensen ('meester Geensen'), overleden op 65-jarige leeftijd.

---------------------------------------------------------------

In september 2006 is er een nieuw boekje 'Kloetinge in vroeger tijden' van C. van den Bovenkamp uitgekomen met heel veel klassenfoto's.

Provinciale Zeeuwse Courant

11 april 2007

Feestweek voor jarige Kloetingseschool

KLOETINGE - De Kloetingseschool bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd. Gisterochtend werd de feestweek, die in het teken staat van andere culturen, geopend. Leerkrachten die verkleed gingen als piloten, pursers en ander luchtvaart-gerelateerde beroepsgroepen, ontvingen de ongeveer tweehonderd leerlingen van de school.

 Slideshow image

De scholieren werden gefouilleerd en kregen een stempel in een schoolpaspoort. Daarna 'reisden' ze naar hun klas. Vandaag is er een Europees ontbijt en daarna een sponsorloop ten bate van kinderen met aids in Oeganda. De week wordt afgesloten met een fancy fair en volgende week woensdag geven de scholieren een dansvoorstelling in De Mythe in Goes. Oud-leerlingen van de school kunnen zaterdag 13 oktober terecht op de re√ľnie van de Kloetingseschool. Aanmelden kan via javdalen@zeelandnet.nl.

===========

'Ik ben de oudste dochter van Burgemeester Schimmelpenninck van der Oye, en heb die school doorlopen toen die nog in het huidige Amicitia was.
Ik kwam voorjaar 1945 in de eerste klas bij Juffrouw Franke. Op deze foto zit ik in de derde, bij Meester van Aken. De helft van de vierde klas zat ook bij hem, de andere helft bij Meester Van der Kaa. Die kon eindeloos vertellen! De hoogste klas zat bij het schoolhoofd: Meester de Bruyn. Van hem herinner ik me vooral de zanglessen en de "natuurkunde"- lessen. En hij gaf na schooltijd bijles aan de kinderen die toelatingsexamen gingen doen voor een middelbare school. (Voor mij was dat het Christelijk Lyceum in Goes, nu Buys Ballot-college).
Hoewel de school van de Gemeente was, kwam in de hoogste klassen iedere week de dominee lesgeven. De kinderen van ouders die niet tot de Nederlands Hervormde kerk hoorden gingen naar een andere school in Goes zodra ze er zelf heen konden fietsen. Maar dat waren er niet zoveel.
Wij schreven nog met een kroontjespen, mooi dik en dun, en je moest dan oppassen dat er geen haartje in je pen kwam. Doordat we ook vloeipapier gebruikten gebeurde dat nogal eens. In de schoolbanken zaten inktpotjes, die regelmatig uit een grote glazen fles werden bijgevuld'.
 
Hartelijke groeten, Jeantje van Hall.
 14 februari 2006

OPROEP: informatie (foto's, herinneringen etc.) over de 'Kloetingseschool', Groenendaal 1, graag aan mij sturen.

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK